Data de 28 septembrie 2018 a marcat un moment important pentru programul național Capitala Tineretului din România, reunind la Cluj, în incinta cinematografului Dacia, reprezentanți ai autorităților publice locale din Cluj și din teritoriu, organizații neguvernamentale, grupuri de inițiativă și persoane publice din România și de peste hotare. Președintele FJT Suceava, Vlad-Alexandru Grosar a prezentat la Conferința ”Capitalele Tineretului” implicarea tinerilor suceveni în cadrul Consiliului Consultativ pe Probleme de Tineret de la înființare și până în prezent, în calitate de reprezentant al unei entități de utilitate publică, considerată de organizatori un exemplu de bună practică la nivel național. “Pentru tinerii suceveni, Clujul este un exemplu de bune practici. Motivați de realizările mișcării de tineret din Cluj, membrii Consiliului Consultativ de Tineret din Suceava au dezvoltat o bună colaborare între organizațiile de care aparțin și Consiliul Județean Suceava. Ei aleg să rămână acasă, în țara lor, în orașul lor natal și să se implice în procesele decizionale care vizează comunitatea suceveană.
Vlad a încheiat panelul dedicat Consiliilor consultative pe probleme de tineret propagând către public un mesaj pe care l-au transmis, pe rând, toți vorbitorii care au urcat pe scenă: “Inițiați discuții cu autoritățile, participați la dezbateri care privesc comunitatea și implicați-vă în societate”.

Conferința ”Capitalele Tineretului” a adus, la Cluj-Napoca, experți și reprezentanți din peste 15 orașe europene și românești, implicate în Capitala Europeană a Tineretului și Capitala Tineretului din România și a pus în lumină subiecte legate de rolul tineretului în dezvoltarea urbană. Este un eveniment organizat de Federația Tinerilor din Cluj, în parteneriat cu Consiliul Tineretului din România, PONT Group și BCR, entități ce formează împreună Guvernanța Programului Capitala Tineretului din România, cu sprijinul acordat de Primăria Cluj-Napoca și Consiliul Local.