2022 este Anul European al Tineretului, iar România este pe primul loc la numărul de activități organizate, cu peste 1.500, un procent covârșitor datorându-se eforturilor sectorului neguvernamental din țara noastră, iar fundațiile județene pentru tineret și a municipiului București au organizat și găzduit mai mult de 1.000 dintre acestea.
Cu alte cuvinte, într-un an plin de provocări, fundațiile pentru tineret membre în Fundația Națională pentru Tineret au făcut mai mult decât și-au asumat atunci când au candidat la Comitetul de coordonare al Anului European al Tineretului planificat de Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse și care nu s-a mai concretizat.
Totodată, alături de alte organizații, fundațiile pentru tineret au reprezentat un real sprijin pentru tinerii refugiați veniți în țara noastră.
Continuăm să ținem ușile deschise și să organizăm și găzduim activități dedicate tinerilor. Și nu doar pentru că este Anul European al Tineretului. Alături de colegii din structurile neguvernamentale, am arătat că este posibil să faci activități sub egida acestui an, chiar dacă nu a existat vreun fond special care să le finanțeze. Important este să vrei. Important este să îți pese.
Dorim astfel, să transmitem către echipele tuturor fundațiilor membre FNT toată aprecierea pentru eforturile depuse în sprijinirea dezvoltării personale și profesionale a tinerilor din România.